panerad fisk - recept

en till superlätt maträtt!
och inte så dyrt heller. Potatis kostar några kronor per kg, och fisken vi köper kostar 39 kronor för 4-5 STORA filéer. Min superätande pojkvän äter bara en.

FISK:
pangasiusfilé (eller annan vit fisk)
1 ägg
ströbröd
vitpeppar
salt

REMULADSÅS:
3 dl gräddfil
några matskedar majonäs
smörgåsgurka
salt
peppar

POTATIS

CITRON (till servering om du gillar)


sätt på potatisen. blanda gräddfil, majonäs, salt och peppar. Skär önskad mängd smörgåsgurka i småbitar (jag har i MYCKET). blanda i gurkan - smaka av med mer salt, peppar och majonäs.
Blanda ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Knäck ett ägg i en djup tallrik och vispa sönder ägget med en gaffel. Doppa den tinade fisken i ägget och sedan i ströbrödet. Stek i olja så får du en extra krispig yta. Stek på första sidan tills du ser att den blivit färdiglagad genom i alla fall halva. (den är färdig när den är vit i stället för genomskinlig).

och det var allt. sedan är det bara att mumsa! :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback