drömmer mig bort...

har suttit...
...lite för länge och drömt mig bort. håller på och tittar på utbytesstudier till nästa år. nu är jag helt plötsligt inne på praktik eller studier i usa. New York eller Kalifornien ligger högt upp på lnskelistan! :)
däremot finns inte många samarbeten med universitetet på dessa platser (såklart). och de universitet som finns är såklar SUPERsvåra att få en plats på.
men någon ska ju få platsen...
men försöker kolla upp möjligheterna att ordna allt själv. det är ändå superkrångligt att ordna det med skolan, så försöker ta reda på de ekonomiska skillnaderna med att ordna det själv... en jäkla röra alltså. inte konstigt att mångablir avskräckta för att söka, när det ska vara så svårt att veta hur man gör.
och infomöten på skolan har de inte förrän en månad innan ansökningarna...
vilket jag tycker känns sent, eftersom det handlar om ett ganska så stort val..
Någon som har tips?

första uppgiften. check!

wohooo!
Fick godkänt på min första Html-php-inlämning! wohoo! så lycklig! så nu är det bara att jobba vidare. Tufft nu när jag dessutom ska göra mina vanliga uppgifter på halva tiden (för att vara pluggfri i Rom). Men det är bara att kämpa på!

Därför blir det träning 06.30 imorgon ;)


och vinnaren är.... NORA!

Middag & träning
Igårkväll var jag bortbjuden på middag. Hur bra är inte det egentligen? kan vara det trevligaste som finns faktiskt. Och sedan blev det en så himla mysig kväll med carls supergoda kycklinggryta, och bästa sällskapet! :)
Idag har jag och siri varit på nya releasen av bodypump 79!
jättebra pass verkligen. och nu har jag även en ny favoritinstruktör. Så för att vi ska få träna med henne så blir det bodypump på tisdag 06.30 haha!
och eftersom det var premiär för nya releasen så gav de ut två pris till de som gick in för träningen och tränade bra! och gissa vem som vann... JAG! haha! :)
Lite bilder från igår...
mästerkocken
den supergoda kycklinggryta i carls nya gryta! :)
SMAKLIG MÅLTID!
sötaste louise!
3xvin + 1xH2O :)
bästa siri! :)

oj en vecka

Har nästan gått en vecka sedan jag skrev sist.
Har pluggat dag in och dag ut. kämpat med HTML och PR. Allt för att hinna med så mycket jag kan innan ROM. <3 dock hade jag lite annat kul för mig i helgen.
i fredags knackade det på dörren,
och till min överraskning var det Jonathaaan! <3 som stannade över helgen. så himla underbart att få lite sällskap. Jag blev så glad att jag började gråta och kramade honom så han fick smink på hela sin tröja.  haha. så det kan gå va...
Men nu är det pluggpluggplugg i 2 veckor som gäller.
för att sedan kunna njuta av ledigheten i rom. Så ni kommer antagligen inte höra så mycket ifrån mig nu heller. eftersom jag pluggar tränar äter och sover..
men ska försöka bättra mig så ni får lite updatering där hemma!
min sötaste älskling!
(som tröttnade på att vara modell...)

fredagsjobb

nu ska jag vara barnvakt.
åt en treårig liten kille :). är ju van att handskas med småpojkar så det ska nog gå bra :)är ju van med dehär busiga pojkarna! :)tiden springer iväg när man har roligt

Men va tusan - har jag fel på TVn nu också..?
har precis ätit mat och sitter och försöker samla kraft för att ta mig en dusch. Skakar fortfarande lite i händerna - kick&box med Siri satt sina spår. är HELT slut verkligen! men jäklar va fort de 75 minuterna går, bara för att det är så roligt!

nästan lika fort som när jag och cassandra satt och försökte få min server att fungera. :)
och allt vi lyckades åstakomma var att crasha min sida! hahaha. så nu har jag mailat kursansvarige och bett om lite hjälp. Jag ber till högre makter att låta mig komma igång med själva programmeringen snart! jag behöver inte nödvändigtvis lära mig om fler problem på vägen!!!

Men fel på TVn var det inte.
tryckte på mute, men det hördes fortfarande jättejättesvagt. men det kom viss från grannen! :)eftersom det är så inspirerande med regnbilder så tyckte jag mer om att publicera lite bilder från sommaren, så jag fortsätter på det spåret. Här kommer några bilder från sweden rock! :)

ännu en regnig pluggdag

jag kämpar på...
har pluggat så långt jag kan än så länge inför seminariumet på måndag. imorgon ska vi ses och öva! :)
har kämpat och kämpat med att försöka förstå mig på php... utan vidare resultat. Har suttit i timmar och tittat på youtubetutorials eftersom boken bara gör mig mer förvirrad. har läst massor av guider och har kanske börjat förstå en litenliten gnutta av vad det handlar om, men långt ifrån så mycket att jag kan börja testa att använda det..=P haha!

en positiv sak är i alla fall att html & css känns superenkelt! =P

allt är relativt, eller hur..?

Ska få experthjälp av snälla cassandra i eftermiddag.
vet inte vad jag ska ta mig till annars. men jag ska i alla fall berätta att kursen inte är 100% för nybörjare som den utger sig för att vara. De tar allt för många steg för givet. de förklarar inte hur man kopplar sig till en server, hur man sparar filerna och massa sånt som man tydligen bara borde fatta!
men hur ska man kunna göra det om man är NYBÖRJARE?

Och jag har konstaterat att större delen av de som går kursen INTE är nybörjare. Då alla skriver på sina sidor (som de redan gjort) att de hållit på med programmering i några år, sedan tidigare osv...
så lite lureri att den är lämpad för nybörjare måste jag säga! men jag kämpar på. ännu har jag inte gett upp helt..Drömmer mig bort med lite bilder från midsommarafton!


Tack mamma för fina kommentarer. Saknar er jättejättemycket! ♥


tips for dummies - think outside the box!

tog tag i mitt stora problem med php-kursen idag.
Gick till UB för att få hjälp av cassandra. dock kunde hon inte heller förstå varför wamp-servern jag installerat inte fungerade som den skulle.
så vi:
funderade, klurade, googlade, läste manualer, testade, tänkte, installerade om, tänkte, testade, funderade, klurade, blev lite fundersamma, tänkte igen, försökte komma fram till vart det gått fel, testade lite igen, tänkte, funderade på en lösning och... skrev ett litet meddelande i forumet.
och väntade på svar....
och väntade... och tänkte lite till, testade lite mer, funderade, grubblade och tänktetänktetänkte, men nej!
...men så fick vi svar! (har du testat att vänsterklicka på ikonen?)
och tralaaaa!
det var lösningen på 2 timmars grubblande!!
skönt att det inte var svårare än så.
bild: google.com

2xrom

Har världens träningsverk i rumpan..
...men trots det är jag överlycklig. för det blir 2xrom i höst/vinter. :)
om tre veckor med min bästa Jonathan och i december med Louise, Sebastian & Eric! vädligt härligt måste jag säga!
det regnar ute, vilket är helt perfekt eftersom jag ska plugga hela dagen :)

(bilder från google.com)


tisdag

har hunnit med en hel del idag
innan kl 12 hade jag powerwalkat 7 km, gått på 55 min spinning, ätit lunch och duschat. bra jobbat tycker jag. Sedan var det effektivt manusskrivande (inför vårt seminarium nästa vecka) & lite html-plugg. Sedan en sväng förbi UB och styrelsemöte. Och ikväll har jag träffat en familj som jag ska hjälpa med att passa deras 3årige son här i växjö, sett Idol och ätit stek.
en händelserik dag tycker jag! :)

jag på röda mattan innan vår nollningssittning i lördags där jag var värdinna! :)

tonfiskomelett

Tonfiskomelett, med sallad, gurka, tomat och balsamico creme.
Äta bör man annars dör man, stämmer bra! viktigt med mat innan jag ska träna också!
och detta måste ju vara världens snabbaste, lättaste och ändå helt-okej-godaste maten som finns. :)

växjö, europas regnigaste stad

Växjö är så otroligt stolta över sin "slogan" växjö europas grönaste stad...
...men jag döper nu om det till, växjö europas REGNIGASTE stad!
Varit på föreläsningar om prapaganda. Och nu väntar en veckas egna studier (+grupparbete).
Ska tillsammans med min grupp skriva ett föreläsningsmanus på 40 minuter som vi ska presentera om en vecka. Ska bli intressant. Så nu ska jag gräva ner mig i vår tjocka PR-bok. :)
Så plugg och träning! Spinning med Siri ikväll!
så nu väntar 2.5 timmars effektivt plugg. så hejdå sociala medier, tv, telefon och allt annar lockande!

om ni skulle ha glömt bort mig där hemma...

...så är det såhär jag ser ut!
:)

jag är tillbaka

Har fått lite förfrågningar om att börja skriva igen, så jag gör väl ett försök.
Är tillbaka i växjö efter en sommar hemma på Gotland, skolan har kommit igång och jag sitter i min studentlägenhet och har en pluggsöndag för mig själv. Ska försöka förstå mig på XHtml & CSS och lite annat krångel. Så önska mig lycka till när jag öppnar världens tjockaste bok! :)